کلیپ صوتی و تصویری گرامیداشت یکم دسامبر روز جهانی ایدز

بیماری ایدز یا سندرم نقص ایمنی اكتسابی بیماری است كه سبب اختلال سیستم ایمنی بدن می شود به صورتی كه بدن قادر به مبارزه با برخی عفونتها نمی باشد .روبان قرمز، نماد اتحاد با افراد مبتلا به ایدز و کسانی که با ایدز زندگی می‌کنند.


حدود 60% افراد مبتلا به این ویروس از وجود عفونت HIV در بدنشان اطلاع ندارند.فرد آلوده به ویروس ایدز، ویروس را در مایعات خاص بدنش از جمله خون، شیر و … حمل میكند. انتقال ویروس فقط در صورتی میسر است كه این چنین مایعات آلوده به ویروس ایدز وارد جریان خون فرد دیگری بشوند. به همین علت برخوردهای فیزیکی ای همچون دست دادن، آغوش گرفتن و نشستن در کنار این بیماران هیچگونه خطری برای سایر انسان ها ندارد. معمولاً انتقال ویروس ایدز از یكی از این راهها اتفاق می افتد: ۱- تماس جنسی بدون پیشگیری با فرد آلوده به ایدز.۲-استفاده از سوزن یا سرنگ مشترك با یك فرد آلوده به ویروس ایدز.3-انتقال از طریق مادر آلوده به ویروس به فرزند (جنین یا کودک شیرخوار) اصلی‌ترین راه انتقال ویروس از دو سال قبل، تماس جنسی است. از دلایل گسترش ایدز در ایران : – عدم آموزش و اطلاع رسانی صحیح در خصوص نحوه انتقال بیماری (بخصوص جوانان) – _تزریق خون آلوده به بیماران و عدم رعایت بهداشت در مراکز بهداشت و بیمارستان ها (همانند حادثه روستای چنارمحمودی شهرستان لرستان در سال 1398) _افزایش موارد طلاق و برقراری ارتباط جنسی خارج از خانواده – افزایش فقر و در پی آن افزایش فحشا و اجبار به تن فروشی و روسپی¬گری زنان و مردان برای امرار معاش – نبود نظارت کافی و مستمر بر وضع زندانهای کشور از نظر بهداشتی و وجود مواد مخدر در زندانها برای معتادان تزريقی – عدم در اختیار گذاشتن وسایل جلوگیری در برقراری رابطه جنسی به صورت رایگان در اختیار مردم- نبود مکانهايی با نظارت سازمان بهداشت برای مردان و پسرانی که به دنبال برقراری رابطه جنسی هستند سبب شده تا زنانی که دارای شرکای جنسی متعدد هستند بی هيچ ضابطه و رابطه ای با مردان متعدد آميزش کنند. (بدون داشتن کارت سلامتی و بهداشت )کمیسیون سازمان ملل متحد در قطعنامه شماره 2۰۰1/33 ، دستیابی به دارو در زمینه بیماریهای واگیردار مانند ایدز و همچنین برخورداری از بالاترین استاندارد سلامت جسمی و روانی را حق همگان میداند.
ایدز از آن نوع بیماری هایی است که تنهایی عجیبی را به همراه دارد پس کوشش کنیم تا با آموزش صحیح،آگاهی رسانی در خصوص بیماری و اصلاح رفتاری در برخورد با بیماران مبتلا به این بیماری، تنهایی آنان را کمتر و شرایط زندگی را برایشان آسان تر کنیم.پزشکان و دانشمندان توانسته اند دو بار این بیماری را (در سال های 2008 و 2019) با استفاده از پیوند مغز استخوان از بدن دو شهروند آمریکایی و بریتانیایی از بین ببرند، اما متاسفانه با گذشت بیش از 40 سال از وجود بیماری ایدز در سطح جهان، همچنان درمان قطعی برای این بیماری کشف نشده است.

کاری از کارگروه رسانه کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
تهیه و تدوین : ملیکا احمدی سبزواری
نویسنده :علی احمدی ملک- علیرضا جهان بین
گوینده : ملیکا احمدی سبزواری- آمن جهان بزرگی